Kostrådgivarna

Kostrådgivarna är en portal på nätet för dig som värnar om din hälsa och vill leva ett friskt och aktivt liv. Internetsidan Kostrådgivarna samlar diplomerade kostrådgivare, psykologer och KBT-terapeuter som arbetar med matproblematik på denna gemensamma sida. Rådgivarna är utspridda över hela landet och oavsett om du bor i Norrland eller längst söder ut kan du hitta en seriös coach eller terapeut som kan hjälpa dig. Initiativtagaren till sidan heter Pia Nyberg och det är även hon som sköter om hemsidan. Att lista sig på sidan ger kostrådgivare en chans att visa upp sig och vara med i ett nätverk.

På Kostrådgivarna hittar du inte bara kontaktuppgifter, utan du kan även ta del av alla de goda och hälsosamma recept som finns på sidan. Där finns hälsosamma förslag på frukost, LCHF-anpassade middagar och glutenfria bröd. På sidan finns även en hel del intressanta artiklar om ämnen som sockerberoende, viktminskning och vad du ska tänka på om du vill börja ett sundare och lättare liv. Sidan har även en blogg som drivs gemensamt av rådgivarna. De delar med sig av sina samlade erfarenheter och som läsare av bloggen har du möjlighet att ställa frågor som rör mat och vikt. Ibland kan det bli riktiga diskussioner i kommentarstråden.

Kostrådgivarna arbetar utefter rekommendationer

Alla kostrådgivare som finns med i nätverket följer de regler som har utarbetats av Kostrådgivarna. Det innebär exempelvis att de förespråkar en naturlig och glutenfri LCHF-diet. LCHF betyder Low Carb High Fat och innebär en diet bestående av bra, men en mindre mängd kolhydrater samt mycket fett. Recepten på sidan innehåller inga kemiska tillsatser, smakförstärkare eller konserveringsmedel. De ser gärna att maten innehåller ekologiskt eller vilt kött samt fisk. Rådgivarna vill utbilda i att äta hälsosam och vällagad mat och de rekommenderar därför inte så kallade protein-shakes eller bars. Att utbilda i LCHF och slå hål på alla myter som florerar runt dieten är också ett av sidans mål.

Kostrådgivarna finns tillgängliga över nätet